Persconferentie vrijdag 12-11-2021

NBTK

Persconferentie vrijdag 12-11-2021

De besmettingscijfers in ons land liegen er niet om, evenals de genomen acties in andere landen. Het is weer raak met negatieve gevolgen. Helaas moet onze branche er ook weer aan geloven en het is niet mals. Vanaf zaterdag 13 november a.s. moeten alle shops sluiten vanaf 18.00 uur. Deze maatregelen gelden eigenlijk tot 3 december a.s., maar wees nog voorzichtig met het inplannen na die tijd. Alles is nu nog onzeker.
Het NBTK heeft begrip voor de maatregelen, maar wel met de nodige vraagtekens.

We zullen uitstel vragen voor de ingangsdatum van REACH, omdat onze werktijden nu drastisch ingekort gaan worden. Er staan immers veel afspraken voor het afmaken van grotere gekleurde stukken voor 04-01-2022 en dat is in sommige gevallen al krap. Wel willen we verwachtingen hierover bij jullie temperen. We maken ons hier wel hard voor!

Ons kritische standpunt over de invoering van de QR code in onze branche blijft ongewijzigd.

Houdt voor de rest vooral voor jezelf de nodige bekende werkwijze in acht: vragenlijst, blijf thuis bij klachten en zorg voor een mondkapje voor artiesten/medewerkers én klanten.

We wensen iedereen het beste en veel gezondheid toe.