Persbericht – BBB stelt kamervragen

— PERSBERICHT —BBB stelt kamervragen over wetenschappelijk bewijs REACH

Naar aanleiding van maandenlange inspanningen van de NBTK (Nederlandse BrancheorganisatieTattoo Kunst) en na een constructief gesprek met de fractie Boeren Burger Beweging heeft mevrouwCaroline van der Plas kritische vragen gesteld aan de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.Al langer is bekend dat het wetenschappelijk bewijs voor het invoeren van de REACH erg dun is. 4januari jl. is de REACH echter rechtstreeks van kracht in alle Europese landen. Dit zorgt in Nederlandvoor een onevenredig zware belasting van de ondernemers in deze branche. Vanwege de CoVid19-maatregelen hebben tattooshops, tattoo-artiesten en medisch tatoeëerders hun (kleuren) tatoeagesnamelijk nog niet af kunnen ronden. Het afronden met een andere inkt kan leiden tot enormekwaliteits- en kleurverschil.Welke vragen zijn er nou eigenlijk gesteld dat kunt u lezen via de onderstaande link:

https://www.instagram.com/boerburgerbeweging/p/CYd-LyLsTjY/