Kamervragen gesteld door actie NBTK

10-01-2022

Naar aanleiding van maandenlange inspanningen van de NBTK (Nederlandse Brancheorganisatie Tattoo Kunst) en na een constructief gesprek met de fractie BBB (Boeren Burger Beweging) heeft mevrouw Caroline van der Plas kritische vragen gesteld aan de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.  

Al langer is bekend dat het wetenschappelijk bewijs voor het invoeren van de REACH erg dun is. Op 4januari jl. is de REACH echter rechtstreeks van kracht in alle Europese landen. Dit zorgt in Nederland voor een onevenredig zware belasting van de ondernemers in deze branche. Vanwege de CoVid19-maatregelen hebben tattooshops, tattoo-artiesten en medisch tatoeëerders hun (kleuren) tatoeages namelijk nog niet af kunnen ronden. Het afronden met een andere inkt kan leiden tot enorme kwaliteits- en kleurverschil. Welke vragen zijn er nou eigenlijk gesteld dat kunt u lezen via de onderstaande link:

https://www.instagram.com/boerburgerbeweging/p/CYd-LyLsTjY/

Related Articles

Brief aan ministerie

22-01-2021 Onderstaande brief is verzonden naar het Ministerie van Algemene Zaken, Ministerie van Financiën, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, het RIVM, het NVWA en…

Solverwp- WordPress Theme and Plugin